Акредитации и организация за журналистите и фотографите за мача Ботев – Левски 21-04-2023 14:44

Ботев (Пловдив) приема Левски (София) в дербито от 28-ия кръг на Първа лига. Двубоят е в събота (29.04) от 20:00ч. на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

Във връзка със спортното събитие на Пловдив за годината, стартира акредитационната процедура за журналисти и фотографи.

Журналистите, желаещи да отразят първия мач на „Колежа“ след 9-годишно прекъсване, трябва да изпратят заявките си на e-mail: todor.blagov@botevplovdiv.bg

В заявките си журналистите трябва да посочат две имена и медията, която представляват, както и вида на пропуска – press или photo.

С оглед огромния интерес към събитието, медиите ще имат право на един пропуск тип „Press“ и един пропуск от тип „Photo“.

Заявките на медиите се приемат до 12:00ч. на 27-ми април (четвъртък). Акредитациите, с които медиите влизаха на „Футболен комплекс Ботев 1912“, няма да важат на стадион „Христо Ботев“.

ОРГАНИЗАЦИЯ И ПРОГРАМА ЗА 29.04:

В 15:30ч. ще стартира концертът по повод откриването на стадион „Христо Ботев“. Сцената ще се намира извън стадиона, между секторите Юг и Централен. Входът до концерта е свободен.

В 17:15ч. ще бъдат отворени всички входове на стадиона. Репортерите ще влизат от вход А2 на централната трибуна и ще бъдат разположени в журналистическата ложа на блок А2. Фотографите ще получат право на достъп от входа между централната и южната трибуни.

В 18:30ч. ще стартира официалната церемония по откриване на стадиона. Фотографите ще могат да заемат местата си около терена, където ще се проведе тържествената част.

След края на мача, журналистите и операторите ще бъдат съпроводени от мястото си на трибуните/терена до залата за пресконференции и микс-зоната от стюард и представител на „жълто-черната“ медия.

За мача с Левски представителите на медиите няма да могат да използват паркомясто.