Огромна еуфория, препълнени трибуни и загуба при завръщането на "Колежа" 29-04-2023 23:12

Датата 29-ти април 2023 година ще остане завинаги в историята на Ботев (Пловдив). Най-старият футболен клуб се завърна триумфално в своя дом - стадион "Христо Ботев".

В 15:30ч. стартира концертът, който се проведе зад Южната трибуна. Множество фенове бяха подгряни от Д2 и Део, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, както и фолклорен ансамбъл "Тракия".

Хилядите фенове се стичаха към "Колежа", а множеството с нетърпение броеше минутите до отварянето на входовете. Малко преди 17:30ч. феновете започнаха да заемат местата си по трибуните.

Изпълненият до краен предел стадион на бул. "Източен" 10 посрещна с еуфория футболистите. В 18:30ч. стартира официалната церемония, като участие в нея взеха кметът на Пловдив г-н Здравко Димитров, собственикът на клуба г-н Антон Зингаревич и собственикът на фирма ПИМК г-н Илиян Филипов.

В 19:00ч. бе отдадена заслужена почест към 40 ветерани на "жълто-черния" Клуб. Неостаряващите великани вдигнаха на крака трибуните.

В 19:25ч. отборът на Ботев се появи на терена, а "жълто-черното" море даде мощна подкрепа на играчите. Това обаче не се оказа достатъчно и Бруно Балтазар и момчетата му допуснаха поражение с 0:1.

Срещата от 28-ия кръг на Първа лига ще се запомни с бруталното представяне на "жълто-черните" фенове. Факли, заря, подкрепа до краен дъх и феноменална атмосфера съпътстваха мача, а срещата продължи над 100 минути.

Единственото попадение падна в 65-ата минута, а негов автор стана Рикардиньо, като за гола спомогна и много слаба игра на Ботев в защита. Минута по-рано Антоан Бароан направи немислим пропуск, след като на празна врата удари греда.

Второто полувреме стартира с феноменално пиро-шоу, което остави без дъх зрителите по трибуните. В крайна сметка, с много емоции, много страсти и пълни трибуни, но и загуба, бе открит новият стадион "Христо Ботев".